Film från Ukraina

Sovjetunionen är sedan mer än två decennier förpassad till historiens skräphög, men världen håller andan medan Rysslands president till synes strävar efter att skapa SSSR version 2.0. Constrictor Visions Teddy Landén har två gånger besökt och filmat i detta sargade men storslagna land.

Senaste resan till staden Lutsk och dess omgivningar genomfördes i februari 2013, nu med uppdraget att dokumentera hjälparbetet bland Ukrainas många fattiga på uppdrag av malmöbaserade biståndsorganisationen Barnmissionen.

Häst och vagn är fortfarande ett vanligt transportmedel på Ukrainas landsbygd

Häst och vagn är fortfarande ett vanligt transportmedel på Ukrainas landsbygd

I detta enorma land, sargat av korruption och politiskt maktspel, lider de svagaste allra mest. Därför blir humanitär hjälp utifrån extremt viktig.

SE FILMEN > HÄR <

Tack vare Försvarets, företags och vanliga svenskars generösa gåvor kan Barnmissionen hjälpa nära 300 000 människor om året med mat, kläder, medicin och andra förnödenheter. Med anledning av krisen vill organisationen nu bokstavligen fördubbla sina ansträngningar i landet.

En väpnad konflikt i Ukraina, utöver de oroligheter som utspelat sig i främst Kiev och på Krim den senaste tiden, skulle drabba de mest utsatta med fruktansvärd kraft. Constrictor Vision är stolt över att få medverka till att sprida berättelsen om de goda krafter som också verkar i det land som en gång kallades ”Sovjetunionens kornbod”.

Läs mer om Barnmissionens arbete > här <

#filmare #producent #Ukraina #Barnmissionen