Vi gjorde filmen för Årets kvalitetskommun!

”Vi kan bli Sveriges bästa kvalitetskommun 2015 och vi behöver en film som kan hjälpa oss.” Så lät beställningen till Constrictor Vision i augusti. Tre månader senare var filmen färdig och Kävlinge bäst i landet!

>>> SE FILMEN HÄR! <<<                           

Medan augustisolen fortfarande smekte den skånska slätten började vi filma det prunkande sensommarlandskapet från luften.

Porten från Öresunds vatten är Barsebäckshamn.

Med hjälp av en GoPro-kamera hittade vi annorlunda vinklar inte bara i skejtparken, i kanoten och på hästryggen utan också på äldreboendet Billingshäll. Och varför bara filma en fiskare från land när det går lika bra att filma flötet under ytan?

Men den stora utmaningen bestod inte i att hitta snygga bilder, även om det var en nog så inspirerande uppgift, utan i att förklara för kommuninvånarna och alla andra hur Kävlinges tjänstemän och politiker arbetar metodiskt för att hela tiden öka kvaliteten i de tjänster kommunen levererar. Skola, äldreomsorg och företagsklimat är några av de nyckelområden vi föresatt oss att skildra. (Här är, förresten, ytterligare info och kommentarer från Kävlinge kommuns webbsajt.)

”En rik fritid gör kommunen attraktiv för inflyttare, men vi vet också att god kommunal service är av största vikt när man väljer var man ska bo” heter det i filmen där Kävlinge ambitiöst fastslår att de vill bli Skånes bästa boendekommun.

– Utmärkelsen är viktig för bilden av Kävlinge och ett kvitto på det arbete vi gör för att utveckla kommunen och den kommunala servicen, säger Pia Almström (M), ordförande i kommunstyrelsen.

kartaDet var på tisdagen som Kävlinge utsågs till Sveriges kvalitetskommun 2015 under en gala på Kvalitetsmässan i Göteborg. Utmärkelsen innebär att Kävlinge bland landets 290 kommuner är den som lyckats allra bäst att utveckla demokrati, service, arbetsmiljö och företagsklimat. Prisutdelningen blev kulmen på en mycket medveten kvalitetssatsning från kommunens sida som pågått i flera år.

– Det är tack vare alla medarbetares engagemang som vi har fått utmärkelsen, poängterar kommundirektör Mikael Persson.

Constrictor Vision tackar för förtroendet och för ett fantastiskt roligt samarbete med kommunens kommunikationsavdelning med bl a Johanna Davander och Maria Iwerbo. Och givetvis sällar vi oss också till gratulanterna!

>>> SE FILMEN HÄR! <<<

En tydlig resultatstyrning med uppföljningar utifrån brukarens perspektiv, har bidragit till effektiva verksamheter och en god servicekvalitet. Kävlinge har erhållit utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun 2015 i hård konkurrens. Kommunen utmärker sig genom att både chefer och medarbetare är bärare av en stark resultatkultur, där tydliga mål hjälper verksamheterna att leverera tjänster med mycket hög kvalitet till Kävlingeborna. (juryns motivering)

Producent Teddy Landén filmar träning med Lödde kanotklubb

Producent Teddy Landén filmar träning med Lödde kanotklubb

#filmare #filmproduktion #video #Kävlinge #ConstrictorVision