Handelskammare väljer Constrictor

Det finns en outnyttjad samarbetspotential mellan tyska och skånska kreativa kluster. Det är Tysk-Svenska Handelskammarens övertygelse. Därför bjuder de in till engelskspråkig AW på Media Evolution City på torsdagen med Constrictor Visions Teddy Landén som moderator.

TySv HK bannerDet finns många exempel på svenska företag som lyckats i Tyskland. Vad har de gemensamt? Måste man nischa sig? Och stämmer det att det krävs en tysk VD på plats för att lyckas slå sig in i ett land på över 80 miljoner människor? Detta är några av frågorna som diskuteras på torsdagskvällen på Media Evolution City.

Magnus Thure Nilsson

Magnus Thure Nilsson

Vi får höra MEC:s vd Magnus Thure Nilsson berätta om den långa resan från passionerad idé till det vibrerande mediekluster vi ser idag. Vi får också lyssna till Andrea Peters erfarenheter av arbetet som vd för det tyska medieklustret Media.net Berlin-Brandenburg.

Under ledning av Teddy Landén förs också ett samtal med bl a Jenny Berg Nilson från Malmöbaserade Massive Entertainment om vad som krävs för att lyckas skapa kreativa miljöer som ger förutsättningar för tillväxt och utveckling inom mediebranschen? 

Övriga medverkande i Tysk-Svenska Handelskammarens event är Henry Bauer, teknisk chef på Exozet, och en av grundarna av K-lab, Benjamin Wüstenhagen.

UPPDATERING 141013: På måndagen publicerade Tysk-Svenska Handelskammaren en artikel om eventet med Business After Work – artikeln kan läsas > här! <

norra Tyskland

#moderator #MEC #TyskSvenskaHK #Malmö #Malmöstad @mediaev @TyskSvenskaHK