Premiär för Malmöfilm på uppdrag av Matter

Lagom till badsäsongen är det nu premiär för Constrictor Visions senaste film. På uppdrag av contentbyrån Matter har vi för slutkunden Malmö stad skildrat det omfattande arbete kommunen utför varje år för att förbereda stadens fantastiska sandstrand Ribersborg för sommar, sol & bad.

> Se filmen här! <

Vinterns tång schaktas bot från Ribban

Vinterns tång schaktas bort från Ribban alldeles intill bryggan ut mot Kallbadhuset

Filmjobbet var i sig mycket inspirerande, samtidigt som logistiken var en ganska brutal utmaning. Vi måste hitta de inspelningsdagar då vädret klaffade i den sämsta månaden maj sedan 60-talet – och dessutom pussla ihop detta med tillgång till både manskap och maskiner från entreprenaden och kommunens egen personal. Men med stort tillmötesgående från såväl arbetsledning som killarna i entreprenaden fick vi det på plats – tack för det!

Så här såg stranden ut dag #1...

Så här såg stranden ut dag #1…

Grundtanken var att med hjälp av timelapse-video korta ner längre partier arbete på ett sådant sätt att tittaren enkelt kan ta till sig hur mycket arbete som ligger bakom den fina stranden. Först ska tången samlas ihop och transporteras bort, sedan tar grävmaskinen upp sand ute från revlarna, därefter ska sanden fördelas ut med schaktmaskin och till sist kommer strandrensaren in och plockar upp skräp, tar bort sten och krattar till det hela.

MW-Sweden-Malmo-050614-010911.00_02_06_00.Still008-01För att få en bra helhetsöverblick valde vi att flyga in med drönare över stranden medan tången ännu låg kvar. Blotta mängden tång var slående, trots att 2015 var ett lindrigt år jämfört exempelvis med säsongen då stormen Sven drog in med nära 500 ton tång totalt!

Sammanfattningsvis blev det ett oerhört roligt och utmanande projekt tillsammans med Matter som en kreativ och inspirerande uppdragsgivare – tack för förtroendet!

> Se filmen här! <

#filmare #producent #filmproduktion #Matter #ConstrictorVision #Malmöstad #GoPro